Pití kávy je dnes velmi rozšířeno a stalo se oblíbeným rituálem mnoha z nás. Pro docílení opravdu výtečné chuti kávy je nejvhodnější celá kávová zrna pomlít těsně před přípravou kávy, protože proces mletí otevře buňky kávových zrn a tím se uvolní éterické oleje a plyny, které dodají Vaší kávě tu správnou chuť a vůni.
Tříštivé kávomlýnky mají na svém dně nože, obdobně jako mixér. Tyto nože z nerez oceli svým rychlým otáčením kávu roztříští. Čím déle kávu meleme, tím je jemnější. Například pro překapávanou kávu nebo kávu připravovanou stejným principem tj. protlačení vody kávou, se doporučuje káva nahrubo pomletá. Středně mletá káva je pak vhodná pro přípravu ponornou metodou a jemně mletá káva je pak nepostradatelná pro přípravu kávy v papírových filtrech a pro espresso.
Při naplnění zásobníku těsně po okraj Vám kávomlýnek umele kávu během 30 sekund až pro 10 šálků kávy.
Tříštivý kávomlýnek značky Concept je díky své kompaktnosti a líbivým designem vhodný do každé domácnosti či kanceláře.
Distribuce | CZ |
Výrobce | Concept |